Karlstad

Kul att du valt Karlstad som bostadsort under och förhoppningsvis efter dina studier, det är vi väldigt glada för! Karlstad är en kaffedoftande stad med ett vattennära läge. Karlstads kommun har över 95 000 invånare och ligger mitt emellan Stockholm och Oslo. Karlstad är residensstad i Värmlands län, här kommer du märka att vatten är ett återkommande inslag i vardagen eftersom staden är belägen på Klarälvens delta vid Vänerns norra strand.

I Karlstad läser var tionde invånare vid universitetet och det märks, särskilt vid terminsstart. Det är en utpräglad studentstad med ett brett utbud av nöje, kultur, sport och shopping. Om en frågar studenterna själva, är Karlstad en av Sveriges mysigaste studentstäder. En mindre stad med utbud som en storstad. Som bosatt i Karlstad kan du ta del av stadens breda utbud av idrottsarrangemang och kulturupplevelser samt inspirerande näringsliv.

Idrottsstaden Karlstad

För dig som är idrottsintresserad finns det alltid något att hitta på. Karlstad är en uppskattad idrottsstad med idrottsevenemang på hög nivå, bland annat är ishockeylaget Färjestads BK, amerikanska fotbollslaget Carlstads Crusaders, friidrottsföreningen IF Göta och handbollslaget IF Hellton från Karlstad. För dig som inte bara vill vara åskådare kan du exempelvis spela squash på Racketcenter, simma på Sundstabadet eller varför inte besöka något av våra utomhusgym.

 Kultur och uteliv

Karlstad erbjuder kulturupplevelser och uteliv för alla smaker, oavsett om du vill titta på en världsframträdande artist tillsammans med hundratals andra eller lyssna på ett lokalt band i en intim miljö så finns det något för dig. Till exempel kan du uppleva teater- och musikalföreställningar på Wermland Opera, konserter på Karlstad CCC eller utomhuskonsert på Nöjesfabrikens innergård. Under sommarhalvåret kryllar stadens alla hörn av uteserveringar som serverar mat, glass och svala drycker. 

 Näringsliv

Efter dina avslutade studier finns ett starkt näringsliv som väntar på dig i Karlstad och dess kringliggande region. Tillsammans samverkar vi för att skapa nya möten och affärer. Denna samverkan har bland annat resulterat i klustret The Paper Province som räknas till ett av Europas mest framgångsrika kluster. Här har drygt 100 företag samlats för att skapa en plats för kompetens och kunskap att spridas. Karlstad är också hemstad för myndigheter som Konsumentverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Utöver detta finns flera andra stora arbetsgivare, exempelvis Karlstads kommun med cirka 7 000 anställda och Region Värmland med nästan 8 000 anställda. 

 Ta dig fram i staden

I Karlstad gillar vi att resa tillsammans, för fyra år i rad har Karlstadsborna varit nöjdast i landet med sin kollektivtrafik. På vardagarna går det busstrafik var tionde minut från centrum till campus och du som student får rabatterat pris på stadsbussarna. Det finns också många fina gång- och cykelvägar runt om i staden, på 20 minuter kan du cykla från centrala Karlstad till universitet.

Läs mer om vad som händer i Karlstad på visitkarlstad.se

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?